04-10-2017

Veertiende editie lezingenreeks ‘Spraakwater’

Op donderdag 19 oktober 2017 begint de veertiende editie van lezingenreeks ‘Spraakwater’ van het Gallo-Romeins Museum.

“De jaarlijkse lezingenreeks is een vaste waarde in het programma van het Gallo-Romeins Museum. Nationale en internationale sprekers weten het publiek te bekoren met interessante onderwerpen. Ze brengen heldere uiteenzettingen met ruimte voor debat. Dat maakt ‘Spraakwater’ zo succesvol”, stelt gedeputeerde van Cultuur Toerisme, en Erfgoed Igor Philtjens.

Een greep uit de onderwerpen die in deze editie aan bod komen: het ontstaan, de verspreiding en impact van de huiskat, nieuwe inzichten in het leven van de Egyptische koningin Nefertiti en de opgravingen onder de O.L.V.-Basiliek van Tongeren. Koen Vanmechelen, conceptueel kunstenaar, zal vertellen over de kaakresten van een dromedaris uit de Romeinse tijd in Tongeren.

“Voor deze lezingenreeks werkt het museum samen met gevestigde instellingen. Dit jaar werken we met het Nederlands Klassiek Verbond (NKV), Davidsfonds Academie, het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Tongeren (KLGOG) Markant en Vormingplus Limburg”, besluit gedeputeerde Igor Philtjens.

De lezingen vinden plaats om 20u00 in het auditorium van het museum.

Bekijk hier het programma van Spraakwater.