‘nieuws’ in Romeinse kapitalen in steen gebeiteld
U bent hier: NL » Over het museum » Nieuws 

18-11-2017

Opnames 'Tussen Kunst en Kitsch'

Maandag 26 maart vinden in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren de opnames plaats van het populaire AVRO-TROS tv-programma ‘Tussen Kunst en Kitsch'.

Al meer dan 30 jaar lang worden in het programma de mooiste kunstschatten en de meest bijzondere kitschobjecten onder de loep genomen. Tussen Kunst en Kitsch is een vaste waarde op de Nederlandse televisie met gemiddeld tussen de anderhalf en twee miljoen kijkers. Inschrijven kan vanaf woensdag 1 november.

Gedeputeerde van Cultuur, Toerisme en Erfgoed Igor Philtjens reageert verheugd. "Het programma zal ons toelaten om het Gallo-Romeins Museum en Limburg voor te stellen aan het Nederlandse publiek. Door dergelijke initiatieven maken we onze provincie ook bekend buiten de landsgrenzen. Zo stimuleren we ook het verblijfstoerisme.”

Tussen Kunst en Kitsch is sinds 31 oktober 1984 op televisie te zien. Het programma werd bedacht naar het concept van het BBC-programma Antiques Roadshow (te zien sinds 1979). Elke deelnemer mag drie voorwerpen meenemen naar de opnamedag. Voor ieder stuk staat een taxateur met specialistische kennis klaar.

De objecten die bezoekers meenemen worden beoordeeld door experts. Deze experts behoren tot de top van de Nederlandse kunst- en antiekspecialisten. Iedere expert heeft zijn eigen specialisme. Tijdens een opnamedag zijn dertien experts aan het werk. De mooiste verhalen en de meest bijzondere objecten worden gefilmd.

In de afgelopen 33 jaar zijn er veel kunstschatten van grote waarde ontdekt.

Om de opnames van 'Tussen Kunst en Kitsch' in het Gallo-Romeins Museum te kunnen bijwonen en uw voorwerpen te kunnen laten taxeren, moet u van tevoren kaarten reserveren. Dit kan vanaf 1 november. Kaarten kosten € 10,- per stuk en zijn via de website avrotros.nl/tussenkunstenkitsch of telefonisch via nummer 04 268 25 26 (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur) te bestellen.

Terug