04-04-2018

De creatieve kanten van de dodecaëder

Vijftig kinderen tussen 5 en 14 jaar gaan creatief aan de slag met de vormentaal van de pentagon-dodecaëder. Dit mysterieuze voorwerp is voor de gelegenheid te zien in de inkomhal van het museum. Vanaf donderdag 5 april tot 27 mei worden ook de kunstwerkjes er tentoongesteld.

Pentagoon Academies en het Gallo-Romeins Museum - beide gevestigd in Tongeren  - zetten samen een leuk project op. Ze organiseren een tweedaagse waarin kinderen heel wat opsteken over het verre verleden en tegelijkertijd hun expressie de vrije loop kunnen laten.

Medewerkers van het museum brengen de kinderen in de ban van de pentagon-dodecaëder. Dit is één van de meest fascinerende objecten uit de collectie. Het in brons gegoten, holle voorwerp dateert uit de Romeinse tijd en heeft twaalf vijfhoekige vlakken. Waarvoor het diende? Niemand die het precies weet.

Ook de bijzondere vorm van het object spreekt tot de verbeelding. Medewerkers van Pentagoon Academies dagen de kinderen uit om hiermee aan de slag gegaan. Ze krijgen volop de kans om te experimenteren met verschillende (druk)technieken.

Het resultaat van de tweedaagse wordt aan het publiek getoond op woensdag 4 april, om 15.45 uur. Samen met familie en vrienden van de deelnemers is ook de pers welkom om dit fijne moment bij te wonen.

De originele dodecaëder en de kunstwerkjes zijn nog tot en met zondag 27 mei te zien in de inkomhal van het museum.