24-05-2018

Kunst-educatieve workshops en pop-up expo

Studenten van de specifieke lerarenopleiding audiovisuele en beeldende kunsten van Hogeschool PXL Mad School of Arts treden buiten de vertrouwde paden van het onderwijs. In samenwerking met het museumteam van het Gallo-Romeins Museum werkten ze verschillende kunst-educatieve workshops en een pop-up expo uit.

Veertig leerlingen (11-12 jaar) uit BuLo-school De Zonnestraal uit Tongeren en BuLo-school Ter Bank uit Leuven namen deel aan het educatieve project.

De studenten kregen van hun lectoren de opdracht om de leerlingen vertrouwd te maken met de prehistorie, een periode die uitgebreid aan bod komt in de permanente tentoonstelling van het museum. De opzet was om drie uitdagende en creatieve workshops en een rondleiding uit te werken. Gedurende drie dagen gingen de studenten met de leerlingen aan de slag. De medewerkers publieksbemiddeling van het Gallo-Romeins Museum faciliteerden de organisatie van de workshops en deden mee ervaring op over hoe er met de doelgroep kan gewerkt worden.

De prehistorische wereld bleek de studenten alvast te inspireren. Al snel kwamen allerhande ideeën naar voren, van het maken van vuur, over mamoetbeeldjes groot en klein tot grotschilderingen. Kortom, alles om de prehistorische mens na duizenden jaren weer tot leven te wekken.

Het resultaat van het harde werk van de leerlingen kan je zelf komen bezichtigen op de Pop-Up Expo in het Gallo-Romeinse Museum te Tongeren van zaterdag 9 juni tot en met donderdag 14 juni.