U bent hier: NL » Activiteiten » Erfgoeddag 

ERFGOEDDAG | 22 april

Zondag is het zover: Erfgoeddag. Het centrale thema van dit jaar is ‘Kiezen’.  Met ‘Kies de gids’ pakt het Gallo-Romeins Museum uit met een à la carte bezoek voor groot en klein.

‘Kies de gids’ die bij je past: dat mag je best letterlijk nemen. Heb je liever een jonge gids of kies je eerder voor een grijze en wijze man of vrouw? Houd je van interactiviteit, een toffe kwinkslag of wil je net een serieuze expert aan het woord? Alles is mogelijk en jij beslist.

Wanneer je je favoriete gids hebt uitgekozen, dan stel jij het menu van de rondleiding samen met objecten naar keuze: thematisch of divers, binnen één periode of als een reis door de tijd.

Topstukken

Elke gids laat je kennismaken met de verhalen rond topstukken van het museum. Tijdens een korte rondleiding krijg je een heldere en duidelijke uitleg over hoe het er in het verre verleden aan toeging.

Elk object wordt in zijn tijd geplaatst. Tijdens heel de rondleiding is er interactie met jou.

Heb je de smaak te pakken? Je kan telkens een nieuwe gids en nieuwe voorwerpen kiezen.

Het persoonlijk contact met de gidsen staat centraal. Zo haal je het maximum uit je bezoek. Het is de perfecte aanleiding om de permanente tentoonstelling anders te beleven.

Voor meer Erfgoeddag in Tongeren: breng ook een bezoek aan het Praetorium. De burgemeester en schepenen geven je er persoonlijk een rondleiding achter de schermen van de stad. Je verneemt er ook meer over de kieswetgeving en het kieslandschap.

Info

Wanneer:
zondag 22 april, van 14u00 tot 18u00

Waar:
permanente collectie museum

Voor:
volwassenen en kinderen

Inschrijven:
NIET vereist

Deelname:

gratis