‘nieuws’ in Romeinse kapitalen in steen gebeiteld
U bent hier: NL » Over het museum » Nieuws 

Nieuws

NIEUWS

Gidsen gezocht

07-08-2017
Het Gallo-Romeins museum is constant op zoek naar tweetalige gidsen voor de permanente tentoonstelling. Ook speuren we naar gidsen om schoolprogramma's te begeleiden.lees meer
NIEUWS

Nachtje kamperen in Gallo-Romeins Museum

05-08-2017

Op 26 augustus is het weer zo ver. Voor de achtste keer op rij organiseert het Gallo-Romeins Museum ‘Night@themuseum’. Via een meeslepend detectivespel leren kinderen tussen 8 en 14 jaar spelenderwijs de verschillende facetten van de museumwerking kennen. Daarna blijven ze overnachten in de tentoonstellingszalen. ’s Morgens wacht hen een fijn ontbijt en een leuke afsluitende activiteit.

lees meer
NIEUWS

De mysterieuze stenenconcentraties van Diepenbeek: een Limburgs “Stonehenge” of natuurfenomeen?

25-07-2017

De zogenaamde stenenconcentraties van Diepenbeek spelen al sinds het midden van de 19de eeuw een belangrijke rol in de discussie over het al dan niet bestaan van ‘Megalithische heiligdommen’ in Vlaanderen. Guido Creemers, conservator van het Gallo-Romeins Museum, en Roland Dreesen van werkgroep Geologie LIKONA en eveneens medewerker van het museum, gaan in dit artikel na hoe de mythe rond het bestaan van dit soort ‘Stonehengeachtige’ plaatsen inbedding kon vinden in het collectieve geheugen van een deel van de bevolking. Tegelijk willen ze de ontstaansgeschiedenis en de geologische en culturele biografie van deze complexen van zoetwaterkwartsieten nagaan.

lees meer
NIEUWS

STEEK JE NEUS IN ... HET VERRE VERLEDEN!

25-07-2017
Ook deze zomer strijkt ‘Vlieg’ neer in het Gallo-Romeins Museum. 
Kinderen kunnen er, samen met hun ouders, een tof ‘geurenparcours’ volgen. Al ruikend ontdekken ze de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling.lees meer
NIEUWS

Live dans op Timeless Beauty

20-06-2017

Elke zondagnamiddag in juli en augustus brengt het Gallo-Romeins Museum zinnenprikkelend bewegingstheater. Vier danseressen van Company Noi geven het beste van zichzelf op de tentoonstelling Timeless Beauty.

lees meer
NIEUWS

'Timeless Beauty' verlengd tot september

19-05-2017

Dankzij het succes van ‘Timeless Beauty’ zal het museum de expo verlengen tot 1 september 2017 én krijgen bezoekers ook bewegingstheater te zien in de expozalen.

lees meer
NIEUWS

Programma voor blinden en slechtzienden

24-03-2017

In het Gallo-Romeins Museum kunnen blinden en slechtzienden voortaan deelnemen aan het programma CASA ROMANA.

lees meer