Steek je neus in het verre verleden
U bent hier: NL » Tentoonstellingen » Permanent » Voor kinderen 

Info

Doelgroep:
Kinderen 6 – 12 jaar 

Kostprijs: 
Gratis (inbegrepen in de toegangsprijs)

Duur:
Ca. 1 uur

Wanneer:
Juli en augustus, tijdens de openingsuren museum

Reserveren:
Niet nodig

VOOR KINDEREN

Een museum met je kinderen bezoeken is een kunst op zich. De permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum is een uitstekend keuze voor een gezinsuitstap met  zowel jonge als oudere kinderen. Hen geboeid houden is de boodschap, en dat is precies wat we weten te doen met onze permanente tentoonstelling. 

Met educatieve films, maquettes en levensechte figuren in kunsthars brengen we lang vervlogen tijden tot leven. Jij en je kinderen kunnen samen genieten van leerrijke animaties en interactives, een plezante manier om meer te weten te komen over de fascinerende wereld van het verre verleden. Het laat je niet meer los!

Ga zelf op ontdekking of reserveer een gids voor een boeiende rondleiding.

 

RUIKTOCH(T)!

Ook deze zomer strijkt Vlieg neer in het Gallo-Romeins Museum.

Je kinderen volgen samen met Vlieg het geurparcours doorheen de wereld van de jagers, de landbouwers en de Romeinen. Ze maken ook kennis met de fascinerende wereld van het verre verleden door te puzzelen, luisteren, quizzen en raden. Kan je zoon of dochter de geur van echte dierenhuid herkennen? Waaraan doet de geur van vuur hen denken? Kunnen ze achterhalen welke kruiden de Romeinse kok in zijn gerechten gebruikt? Brengen ze de geurtocht tot een goed einde? Dan vinden ze de Schat van Vlieg.