Timeless Beauty: Model met Romeins standbeeld

Prijs gids:
Max 25 personen: 60,00 euro

Timeless Beauty

Zoals je ondertussen al gewend bent van het Gallo-Romeins Museum, is ook onze nieuwe expo ‘Timeless Beauty’ een cultureel pareltje. Authentieke objecten, intrigerende teksten van Romeinse auteurs en sensuele foto's van kunstfotograaf Marc Lagrange brengen je in de ban van vrouwelijk schoon. Ze vormen een sfeervol samenspel.

Hoe maquilleerden dames zich tweeduizend jaar geleden? Welke sieraden droegen ze? Wat zat er in een Romeinse beautycase? Gebruiksvoorwerpen en educatieve films tonen hoe vrouwen uit het oude Rome zich mooi maakten en verzorgden.
Aansluitend vertellen moderne vrouwen over de manier waarop ze hun lichaam beleven.

Voor volwassenen en kinderen is er een speciale audioguide. Ook kunnen kinderen deelnemen aan de creatieve workshop Romeinse selfie.

Timeless Beauty: maak je op voor een tijdloos mooie tentoonstelling.

De tentoonstelling kwam tot stand i.s.m. Atelier Lagrange.

EXTRA

Ontdek hier meer:

boek van de tentoonstelling

Hedendaagse fotografie en Romeinse literatuur

gezin kijkt naar educatieve filmpjes en authentieke objecten

Authentieke objecten en educatieve filmpjes

videoschermpjes van vrouwen met getuigenissen

Vrouwen van nu aan het woord

TENTOONSTELLINGSBOEK

Bij de tentoonstelling hoort een prachtig boek. Naast een bijdrage van Patrick de Rynck over schoonheidsidealen werden ook alle foto’s en bijhorende citaten hierin verzameld. Het is de koop in de museumshop voor 25,00 euro.