Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Gallo-Romeins Museum toont tweede reeks werken van studenten PXL-MAD School of Arts in expo ‘De oudheid in kleur’

17 april 2024

Momenteel loopt in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren de tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’. Zes studenten van de afstudeerrichting Vrije Kunsten aan de PXL-MAD School of Arts lieten zich inspireren door het thema van de expo: de veelkleurigheid van antieke beelden.
Het museum toonde de afgelopen weken werk van studenten uit het atelier ‘sculptuur’. Vanaf 16 april is het de beurt aan studenten uit het atelier ‘keramiek’.

 In de tijdelijke expo ‘De oudheid in kleur’ kan je tientallen reconstructies van beelden uit de oudheid bewonderen. Ze zijn van top tot teen beschilderd, net zoals toen. De reconstructies zijn het levenswerk van Vinzenz Brinkmann en Ulrike Koch-Brinkmann. Beide archeologen doen al jarenlang onderzoek naar de beschildering van antieke sculpturen.

De studenten van de PXL-MAD School of Arts dompelden zich onder in het thema van de expo. Sommigen creëerden eigen, hedendaagse interpretaties van de reconstructies. Anderen lieten zich inspireren door de vergankelijkheid van de kleuren op de antieke standbeelden. De studenten werkten met een brede waaier aan materialen zoals hout, gips en keramiek. Sommigen mengden deze materialen met kleurstoffen, anderen gebruikten glazuur. Hoe dan ook: ze experimenteerden allen met kleur.

Tot 14 april toonde het museum de werken van Matthias Engelen, Francesca Krol en Lars Lauwers (studenten uit het atelier ‘sculptuur’).
Vanaf 16 april tot en met 26 mei is er werk te zien van Sofie Brouwers, Veerle De Pauw en Veronique Van Samang (studenten atelier ‘keramiek’).

Patrick Mathei
Medewerker communicatie
+ 32 12 67 03 55
patrick.mathei@stadtongeren.be