Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Romeinse kruidenwandeling: op stap met de medicus

Meer info?

Raadpleeg onze pagina voor contact en inschrijvingen.

Je leerlingen ontdekken de geheimen van de Beukenberg: een prachtig stukje natuur én het grootste beschermde archeologische monument van België. In de Romeinse tijd lag hier het houten kanaal dat Tongeren van drinkwater voorzag.

Vlakbij dit aquaduct wacht een gedreven natuur- en museumgids de leerlingen op. Tijdens de wandeling speelt hij de rol van Romeinse dokter. Hij introduceert de leerlingen in de wereld van planten en hun geneeskundige toepassingen in de Romeinse tijd. Geen kwaaltje of onze medicus weet er raad mee!

Dit programma biedt een boeiende mix van cultuur en natuur, een kennismaking met de Gallo-Romeinse leefwereld en de sporen die de Romeinse beschaving naliet in het hedendaagse landschap.

Op ons leskanaal vind je heel wat educatieve video’s die aansluiten bij het programma ‘Romeinse kruidenwandeling: Op stap met de medicus’. Handig om te verwerken in je lessen.

Begeleide wandeling
Extra muros

Lager onderwijs
Derde graad

Secundair onderwijs
Eerste graad

Nl.

Van april t.e.m. september

120 min.

Max. 22 per groep
Max. 3 groepen starten tegelijk

85 euro per groep (gids)
Leerkrachten gratis

Parking Plinius
Fonteindreef
3700 Tongeren

Legioenenlaan
3700 Tongeren