Supergidsen in Gallo-Romeins Museum

6 februari 2024

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren pakt tijdens de krokusvakantie opnieuw uit met zijn ‘Supergidsen’. Zij brengen jong en oud in de ban van het verre verleden.

Het Gallo-Romeins Museum wil van een museumbezoek een unieke ervaring maken. Daarom zet het museum tijdens de krokusvakantie opnieuw Supergidsen in. Deze aanpak bewees in het verleden al zijn succes.

De Supergidsen wachten kinderen en hun (groot)ouders op in de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’. Hier kiezen de bezoekers hun favoriete voorwerp. Vervolgens gaan ze er met een Supergids over in gesprek.

Aanraken mag!

De Supergids beantwoordt vragen en legt helder uit hoe het er in het verre verleden aan toeging. Hoe brachten de prehistorische mensen water aan de kook? Waarom schakelden jagers-verzamelaars over op een landbouwbestaan? Met welke nieuwe voedingsmiddelen maakten onze voorouders kennis in de Romeinse tijd? Steeds is er interactie met het publiek. De Supergidsen zetten bezoekers ook aan om linken te leggen met het heden. Ze laten kinderen zich inleven in lang vervlogen tijden. Hiervoor maken de gidsen gebruik van tal van replica’s en educatieve materialen. De jonge bezoekers mogen die ook aanraken! Wie het voelt kriebelen, kan ook creatief aan de slag gaan.

An Christiaens, schepen van Cultuur: “Elke vakantie organiseert het Gallo-Romeins Museum extra activiteiten voor families met kinderen. Tijdens vorige Supergids-edities bereikten we telkens meer dan 1000 geïnteresseerden. Ook nu verwachten we veel belangstelling. Daarom raden we aan om je plekje te reserveren.”

Patrick Dewael, burgemeester stad Tongeren: “Het programma ‘Supergids’ nodigt ouders en kinderen uit om samen te ontdekken hoe mensen leefden in lang vervlogen tijden. Het is een ideale gezinsuitstap: leerrijk én leuk.”

Supergids loopt van zaterdag 10 februari t.e.m. zondag 11 februari en van dinsdag 13 februari t.e.m. zondag 18 februari. Maandag 12 februari is het museum gesloten.
Het programma richt zich op kinderen van 4 t.e.m.12 jaar én hun (groot)ouders.
De Supergidsen zijn inbegrepen in de toegangsprijs van de permanente tentoonstelling.
Je kan je ticket kopen via de website van het museum.

Patrick Mathei
Medewerker communicatie
+12 67 03 55
patrick.mathei@stadtongeren.be