Aan het begin van je Latijn – volzet

Inschrijven

De cursus ‘Aan het begin van je Latijn’ is volzet. We bekijken momenteel de mogelijkheid om een tweede lessenreeks te organiseren. Interesse? Laat het ons weten via reservatiegrm@stadtongeren.be en we houden je op de hoogte.

Geboeid door de Romeinse cultuur? Studeren je (klein)kinderen Latijn en wil je graag een mondje meepraten? Of hou je gewoon van een leerrijke uitdaging? Dan is deze cursus Latijn voor beginners écht iets voor jou!

Een docent klassieke talen dompelt je onder in de taal van Caesar en Cicero. Eerst leer je hoe je de Latijnse taal uitspreekt. Daarna krijg je de Latijnse basisgrammatica onder de knie: verbuigingen, vervoegingen en naamvallen. Dit gaat stap voor stap en met de nodige oefeningen. Je leest al snel vereenvoudigde authentieke Latijnse tekstjes.

Elke les duik je ook de museumzaal in. De archeologische voorwerpen brengen het Romeinse verleden van onze streek helemaal tot leven. Ze laten je kennismaken met uiteenlopende aspecten van het dagelijkse leven in de Romeinse tijd.

Tot slot sla je ook geregeld de brug tussen verleden en heden. Want het Latijn en de Romeinse cultuur leven door op heel wat vermoede én onvermoede plaatsen.

Voorkennis is voor deze cursus niet vereist. De leerstof thuis inoefenen of herhalen mag, maar moet niet. Op het einde van de cursus volgt er geen examen. Wél een evaluatietest om te zien hoever je zelf staat. Kortom: deze cursus volg je voor het plezier en de uitdaging.

Cursus Latijn

Volwassenen. Geen ervaring vereist. Iedereen is welkom!

10 zaterdagvoormiddagen van 16 september t.e.m. 16 december 2023

10.30 – 13.00 u.

Bekijk het lesrooster

Max. 15

100 euro

Jasper Feucht
Afdelingscoördinator publieksbemiddeling
+32 12 67 03 57
jasper.feucht@stadtongeren.be