Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Doe de Prehistorie!

Wat aten de prehistorische mensen? Hoe joegen ze, looiden ze huiden, verwarmden ze zich, maakten ze werktuigen? Treed in de voetsporen van de jager-verzamelaars uit de steentijd. En ervaar hoe het leven was, tijdens en vlak na de laatste ijstijd.

Fascinerende demonstraties en workshops

In een decor van boomstronken, leder en ruwe steen leer je alles over de grondstoffen die de prehistorische mens uit zijn omgeving haalde. Animatoren demonstreren de belangrijkste vaardigheden om te overleven. En daarna ga je zelf aan de slag: je jaagt met een speerdrijver, maakt een vuur aan, gaat aan de slag met een silex en bewerkt dierenhuiden.

Belevingsvol

‘Doe de Prehistorie!’ is een belevingsvolle uitstap voor het hele gezin. Naast de doe-het-zelfzones bekijk je films, speel je spelletjes, sta je oog in oog met een muskusos en een bruine beer én ontdek je de oudst gekende hondenschedel uit de prehistorie. Educatief én leuk. Kortom: dompel je helemaal onder en ‘Doe de Prehistorie!’.

4 april 2014 – 31 augustus 2014

38 368

Volwassenen en kinderen

Nl., Fr.

Voor volwassenen en kinderen

Bart Demarsin
Afdelingshoofd tentoonstellingen
bart.demarsin@stadtongeren.be
+32 12 67 03 56