Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Gladiatoren - Helden van het Colosseum

Hoe was het om te leven als gladiator? Om te weten dat elke dag je laatste kon zijn. Maar ook … om bejubeld te worden door 50 000 mensen of aanbeden te worden door de mooiste vrouwen van Rome. Het Gallo-Romeins Museum neemt je mee naar het oude Rome, naar het Colosseum met zijn openbare executies, wilde dieren en vechtersbazen, naar een tijdperk waar bloed bejubeld werd! In “Gladiatoren – Helden van het Colosseum” krijg je meer dan ooit een authentieke inkijk in het leven, de angsten, de euforie van de gladiatoren. Een barbaarse wereld? Niet voor de Romeinen. De bloederige gevechten stonden bij hen symbool voor de militaire successen die hun rijk groot maakten. De gladiatoren waren … hun helden.

Beklijvende totaalervaring

Deze expo brengt je naar het Colosseum in Rome – van de tribunes over de catacomben tot in de arena. Interactieve voorstellingen, filmpjes, tekeningen, maquettes, gladiatorenfiguren en dieren maken de ervaring levensecht. Je voelt als het ware het zand tussen de tenen. De apotheose? Een verduisterde ruimte die je onderdompelt in de euforische sfeer die in een arena hing tijdens het ultieme gevecht tussen twee gladiatoren. Onvergetelijk.

Internationale topstukken

Het intrigerende decor doet de eeuwenoude objecten alle recht aan. Verwacht je aan absolute topstukken. Authentieke wapens, spectaculaire helmen en beenstukken, grafstenen, godenbeeldjes, muurschilderingen, muziekinstrumenten en zelfs … Romeinse graffiti. Een topcollectie uitzonderlijk vrijgegeven door een keur aan Europese musea.

Gezinspret: Gladiatoren voor kinderen

De magie van de gladiatoren: kinderen zijn er dol op. Er is dan ook een speciaal programma voor de jonge avonturiers. De meeslepende audiotour vertelt het fictieve verhaal van Urbicus. Een moedige gladiator die het leven liet na talloze roemrijke gevechten. Interactieve voorstellingen brengen hen in contact met de architect van het Colosseum én … met de baas van een gladiatorenschool. In het atelier leven jouw “miniatoren” zich creatief uit. Ze knutselen een gladiatorenhelm in elkaar of versieren een drinkbeker met gladiatorenscènes. Natuurlijk krijgen ze hun kunstwerk mee naar huis!

24 oktober 2015 – 4 maart 2016

Gallo-Romeins Museum i.s.m. het Colosseum (Rome, Italië)

Gallo-Romeins Museum i.s.m. Contemporanea Progetti

115 046

Volwassenen en kinderen

Nl., Fr., En., De.

Voor volwassenen en kinderen

Bart Demarsin
Afdelingshoofd tentoonstellingen
+32 12 67 03 56
bart.demarsin@stadtongeren.be