Woensdag 20 november is Patrick De Rynck te gast in het Gallo-Romeins Museum.
Hij brengt er een boeiende, erg toegankelijke lezing over hoe de oude Grieken en Romeinen ons leven nog altijd bepalen.
Patrick De Rynck zou je met wat goede wil ‘de Bart van Loo van de oudheid’ kunnen noemen: even enthousiast als Van Loo over de Bourgondiërs, heeft hij het over het belang en de blijvende aanwezigheid van Grieken en Romeinen in onze huidige maatschappij. Zelfs in de manier waarop we tegen het leven aankijken. We blijven nauw verbonden met de oude Grieken en Romeinen.
In zijn intense voordracht laat Patrick tal van verrassende voorbeelden passeren: uit de politiek, reclame, architectuur, mode, kunsten. Hij put hiervoor onder meer uit zijn recent verschenen boek ‘Zeus in jeans’ en uit de actualiteit.
Hij toont aan hoe wij in onze tijd elke dag Grieks-Romeins erfgoed blijven gebruiken, inzetten, misbruiken en zelfs… uitvinden. En doet ons zo met een andere blik naar stukjes van onze wereld kijken. Kortom, de oudheid is niet voorbij.
Patrick De Rynck is classicus. Hij kreeg in 2024 als eerste Vlaming de Oikos Publieksprijs voor “de voortreffelijke wijze waarop hij de oudheid onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht”. Patrick is een veelgevraagd auteur, spreker, blogger en redacteur, onder meer voor het Gallo-Romeins Museum. Zijn meest recente boek is ‘Zeus in jeans. Hoe Grieken en Romeinen ons leven nog altijd bepalen’.
De lezingencyclus ‘Spraakwater’ is een vaste waarde in het jaarprogramma van het Gallo-Romeins Museum. Elk jaar komen er heel wat boeiende thema’s uit de internationale archeologie en klassieke geschiedenis aan bod. Het is al het eenentwintigste jaar dat het museum deze lezingenreeks organiseert.
Een lezing gemist? Opnames van de voorbije lezingen zijn terug te vinden op de website van het museum.
Tijdstip: 20 november 2024 om 19.30 u.
Locatie: het auditorium van het museum
Deelnameprijs: 3 euro
Volg je de lezing liever online? Vooraf inschrijven is verplicht. Registreer je via de website van het museum. Na je betaling ontvang je per mail een link om deel te nemen.
Contact
Patrick Mathei
Medewerker communicatie
+ 32 12 67 03 55
patrick.mathei@