Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Een professionele gids leidt je studenten langs de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

Inwijding voor toekomstige leerkrachten

Tijdens deze rondleiding verdiepen toekomstige leerkrachten hun kennis van het verleden en ontdekken ze de meerwaarde van een museumbezoek.

Tijdreis

Met een audiogids maken je leerlingen een wandeling door de tijd, van neanderthalers tot Gallo-Romeinen

Archeoloog@work

Tijdens een boeiende rondleiding én workshop ontdekken je leerlingen het werk van een archeoloog.

Bij de Gallo-Romeinen

Je leerlingen ontdekken de Romeinse verovering van onze streken en de Gallo-Romeinse mengcultuur die hier tot stand kwam.

Van het een komt het ander

Een gids leidt je leerlingen door 500.000 jaar geschiedenis en maatschappelijke transformaties.

Verhaaltekenen: Er was eens…

Tijdens een workshop ontdekken je leerlingen het stichtingsverhaal van Rome. Daarna volgt een rondleiding over de strijd van Ambiorix en het leven van de Romeinen in en rond Tongeren.

Bob de Graver vertelt

Archeoloog Bob de Graver neemt je leerlingen mee op een boeiende audiotour. Vol passie en humor vertelt hij over het verre verleden.

Atuatuca Tungrorum

Via spannende denk- en doe-opdrachten ervaren je leerlingen hoe het leven verliep in het Gallo-Romeinse Tongeren.

Ten aanval

De Romeinse verovering van onze streken verliep niet zonder slag of stoot. Je leerlingen komen alles te weten over het Gallische verzet (Ambiorix!) en de invloed van de Romeinse overwinnaars op de regio.