Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

De oudheid bekent kleur!

De oudheid bekent kleur!

Bij Griekse en Romeinse standbeelden denk je aan wit marmer. Dat is een grote misvatting, en we helpen die de wereld uit met authentieke stukken en wetenschappelijk onderbouwde reconstructies in felle kleuren.

 

En toen… was er kleur!

Bij Griekse en Romeinse standbeelden denk je aan wit marmer. Dat is een grote misvatting, en we helpen die de wereld uit met schitterende authentieke stukken en felgekleurde reconstructies van bekende beelden.

Kleurenfeest!

Klassieke Griekse en Romeinse beelden waren helemaal niet wit, maar beschilderd in felle kleuren! Je leerlingen ontdekken de kleurenpracht op authentieke stukken en gekleurde reconstructies.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Een professionele gids leidt je studenten langs de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

Bij de Gallo-Romeinen

Je leerlingen ontdekken de Romeinse verovering van onze streken en de Gallo-Romeinse mengcultuur die hier tot stand kwam.

Van het een komt het ander

Een gids leidt je leerlingen door 500.000 jaar geschiedenis en maatschappelijke transformaties.

Romeinse kruidenwandeling

Bij de Beukenberg, het grootste archeologische monument van België, ontdekken je leerlingen welke planten Romeinen gebruikten tegen hun kwaaltjes. Natuur meets cultuur!

A la carte

Stel als leerkracht een museumbezoek samen perfect op maat van je leerlingen.

Museumzappen

Een dynamische gids zapt met je leerlingen door 500.000 jaar geschiedenis.