Welkom in Atuatuca Tungrorum!

Welkom in Atuatuca Tungrorum!

Een educatief medewerker van het museum komt naar je klas en dompelt je leerlingen onder in het dagelijks leven van 2.000 jaar geleden. Voor leergierige klassen van het 6de leerjaar.

Kleurrijke ontdekkingstocht

Pik een audiogids op en verken samen met je leerlingen de tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’.

Kleurenfeest!

Klassieke Griekse en Romeinse beelden waren helemaal niet wit, maar beschilderd in felle kleuren! Je leerlingen ontdekken de kleurenpracht op authentieke stukken en gekleurde reconstructies.

Romeinse kruidenwandeling

Bij de Beukenberg, het grootste archeologische monument van Belgiƫ, ontdekken je leerlingen welke planten Romeinen gebruikten tegen hun kwaaltjes. Natuur meets cultuur!

Verhaaltekenen: Er was eens…

Tijdens een workshop ontdekken je leerlingen het stichtingsverhaal van Rome. Daarna volgt een rondleiding over de strijd van Ambiorix en het leven van de Romeinen in en rond Tongeren.

Bob de Graver vertelt

Archeoloog Bob de Graver neemt je leerlingen mee op een boeiende audiotour. Vol passie en humor vertelt hij over het verre verleden.

Atuatuca Tungrorum

Via spannende denk- en doe-opdrachten ervaren je leerlingen hoe het leven verliep in het Gallo-Romeinse Tongeren.

Ten aanval

De Romeinse verovering van onze streken verliep niet zonder slag of stoot. Je leerlingen komen alles te weten over het Gallische verzet (Ambiorix!) en de invloed van de Romeinse overwinnaars op de regio.

De oermens

Je leerlingen ontdekken hoe onze prehistorische voorouders rondtrokken, op jacht gingen, vuur maakten en kampen bouwden.

A la carte

Stel als leerkracht een museumbezoek samen perfect op maat van je leerlingen.