Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Imperium Romanum

Imperium Romanum

Flitsend verleden stop-motion

Negen tieners ontwikkelden stop-motionfimpjes met 2000 jaar oude voorwerpen in de hoofdrol. Bekijk hier het verrassende resultaat.

Aan het begin van je Latijn – volzet

Laat je onderdompelen in de taal van Caesar en Cicero. Een docent klassieke talen staat voor je klaar!

De oudheid in kleur

Bewonder Griekse en Romeinse sculpturen in de kleuren waarmee ze in de oudheid beschilderd waren. Zowel authentieke beelden als gedetailleerde reconstructies passeren de revue.

De oudheid in kleur

Ervaar deze belevenisvolle expo met tientallen reconstructies van beelden uit de oudheid in kleur. Vanaf 21 oktober 2023.

Voorbije lezingen

Voorbije lezingen van Spraakwater gemist? Geen probleem. Van een aantal lezingen maakten we opnames. Zo kan je ze alsnog bekijken.

Iedereen kiest!

Stel zelf je rondleiding samen! Kies je favoriete voorwerpen uit de 100 topstukken in onze permanente collectie en de gids neemt je op sleeptouw.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Een professionele gids leidt je langs de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

Gezichtsreconstructies

Voor het eerst in België reconstrueerden specialisten het gelaat van mensen die leefden in de Romeinse tijd. Je kan deze gezichtsreconstructies gratis komen bewonderen in de inkomhal.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

De permanente tentoonstelling vertelt het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd.