Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Flitsend verleden – Analoge fotografie

Tijdens de herfstvakantie van 2023 namen elf creatieve jongeren tussen 12 en 15 jaar in het museum deel aan een workshop analoge fotografie.

Eerst maakten ze kennis met het proces van analoge fotografie. Hoe werkt een analoge camera? Welke effecten kan je creëren met belichting en compositie? Daarna bezochten de jongeren de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’. Ook namen ze een kijkje in het museumdepot. Hier ontdekten ze authentieke stukken uit de Romeinse tijd. Die mochten ze zelfs vastnemen.

Na een creatieve brainstorm creëerden de deelnemers stillevens met hun favoriete museumstuk in de hoofdrol. De jongeren combineerden de duizenden jaren oude voorwerpen met hedendaagse gebruiksvoorwerpen.
Ze fotografeerden de stillevens met een analoge camera en ontwikkelden hun foto’s in een donkere kamer. Een professioneel fotograaf van Villa Basta ondersteunde hen tijdens dat proces.

Je kan de foto’s – samen met de authentieke objecten – vanaf nu bewonderen in een sfeervolle pop-upexpo aan het einde van onze permanente tentoonstelling (zaal Romeinse periode).

In samenwerking met Logo Villa Basta

Kinderen en volwassenen

Van 30 maart t.e.m. 1 september 2024

Het bezoek aan de pop-upexpo is inbegrepen in je toegangsticket voor de tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

Jana Hendrickx
Medewerker publieksbemiddeling
+32 12 67 03 38
jana.hendrickx@stadtongeren.be