Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Atuatuca Tungrorum

Meer info?

Raadpleeg onze pagina voor contact en inschrijvingen.

De leerlingen starten met een korte kennismaking met de grote omwentelingen die voorafgingen aan de Romeinse verovering van onze streken. Daarna kunnen ze hun ogen rijkelijk de kost geven in de Gallo-Romeinse afdeling tijdens een 60 minuten durende rondleiding op leeftijdsniveau. Ze leren hoe onze voorouders leefden in Atuatuca Tungrorum (Tongeren), anno 150 n.Chr. Dan is het tijd voor een uurtje spelenderwijs leren aan de hand van een spannend bordspel. Zo herhalen de leerlingen de inhoud van de rondleiding. Ze verzamelen zich rond een bord van drie op drie meter waarop de plattegrond van de antieke stad is afgebeeld. Aan de hand van quizvragen en doe-opdrachten – waarvan de gids de moeilijkheidsgraad afstemt op maat van de leerlingen – verankeren ze hun opgedane kennis op een speelse, leuke en interactieve manier.

De vernieuwde spelregels maken dit bordspel trouwens nog leuker!

Op ons leskanaal vind je heel wat educatieve video’s die aansluiten bij het programma ‘Atuatuca Tungrorum’. Handig om te verwerken in je lessen.

Begeleide rondleiding
Atelier (bordspel)

Lager onderwijs:
Derde graad
Secundair onderwijs:
Eerste graad

Nl., Fr.

120 min.
60 min. rondleiding en 60 min. atelier

Max. 15 per groep
Max. 3 groepen starten tegelijk

75 euro per groep (gids)
1 euro per leerling (toegang)
Leerkrachten gratis