Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Bij de Gallo-Romeinen

Meer info?

Raadpleeg onze pagina voor contact en inschrijvingen.

De rondleiding focust op de Romeinse verovering van onze streken en op de Gallo-Romeinse mengcultuur die hier tot stand kwam. De leerlingen raken vertrouwd met het beleid van keizer Augustus en met de rol die de elite speelde bij de verspreiding van de Romeinse cultuur. Een bevlogen gids vertelt honderduit en gaat tot op het bot. De leerlingen maken diepgaand kennis met de nieuwe technieken, gebruiken en gewoontes die de Romeinen introduceerden: munten als betaalmiddel, nieuwe bouwmaterialen zoals vensterglas en beton, technieken zoals vloerverwarming, voedingsmiddelen zoals olijfolie en vissaus … Tegelijk ontdekken ze dat aloude Gallische elementen bleven doorwerken en dat het er in onze streken toch anders aan toeging dan in Rome.

Op ons leskanaal vind je heel wat educatieve video’s die aansluiten bij het programma ‘Bij de Gallo-Romeinen’. Handig om te verwerken in je lessen.

Begeleide rondleiding

Secundair onderwijs
Eerste, tweede en derde graad
Aanbevolen voor leerlingen Latijn

Hoger onderwijs

Nl., Fr.

90 min.

Max. 15 per groep
Max. 4 groepen starten tegelijk.

70 euro per groep (gids)
1 euro per leerling/student (toegang)
Leerkrachten/lectoren gratis