Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Het Gallo-Romeins Museum online

Wil je je bezoek aan het Gallo-Romeins Museum voorbereiden en/of verwerken in de klas? Ben je op zoek naar bronmateriaal om je lessen op school te verrijken? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Hieronder geven we je graag een overzicht van wat we te bieden hebben.

LessonUp: educatieve video’s en lesplannen

LessonUp is een open educatief platform. Het Gallo-Romeins Museum heeft er een eigen leskanaal. Je vindt er tal van educatieve video’s voor leerlingen uit het lager, secundair en hoger onderwijs.

Voor een aantal van onze programma’s zijn er ook lesplannen beschikbaar.  Zo’n lesplan bevat een digitale les om je klasbezoek aan het museum voor te bereiden, eventueel aangevuld met een verwerkende les, een infofiche i.v.m. de eindtermen en/of een onthoudblaadje voor je leerlingen.

Hoe ga je aan de slag op LessonUp?

Surf naar ons leskanaal. Kies een video of digitale les en speel die meteen af. Dat kan via een smartboard of beamer. Je aanmelden is niet nodig. Wil je een video of les bewaren? Maak dan eerst een gratis account aan (via LessonUp).

WeZooz Academy: educatieve video’s

WeZooz Academy en het Gallo-Romeins Museum sloegen de handen in elkaar voor enkele eigentijdse lesvideo’s over het verre verleden. Elk filmpje sluit aan bij eindtermen geschiedenis van de eerste graad secundair onderwijs. De video’s zijn te zien op het (betalend) platform (www.wezoozacademy.be).

Exploratorium: foto’s van onze topstukken

Grasduin door onze collectie op Exploratorium. Via de handige zoekfunctie leer je de belangrijkste objecten kennen. Ieder object is voorzien van een aantrekkelijke foto in hoge resolutie en een korte tekst, helder en to-the-point.

Zonneland: themanummer: ‘Terug in de tijd: de Romeinen

In samenwerking met uitgeverij Averbode ontwikkelde het Gallo-Romeins Museum een themanummer voor Zonneland: ‘Terug in de tijd: de Romeinen’ (invulexemplaarverbetersleutel). Spelenderwijs ontdekken de leerlingen van de derde graad lager onderwijs de leefwereld van de Romeinen. Een superhandige special voor in de klas, al dan niet in combinatie met een bezoek aan de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

Concept- en paneelteksten

In onze concepttekst ontdek je hoe de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ is opgebouwd. Je leest er meer over de thema’s die aan bod komen, de vormgeving en het mediagebruik. Onze paneelteksten zitten boordevol informatie over allerlei onderwerpen met betrekking tot het verre verleden.

Jasper Feucht
Afdelingscoördinator publieksbemiddeling
+ 32 12 67 03 57
jasper.feucht@stadtongeren.be