Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Ten aanval!

Meer info?

Raadpleeg onze pagina voor contact en inschrijvingen.

Je leerlingen beleven de Romeinse verovering van onze regio vanop de eerste rij. In de rondleiding maken ze beknopt kennis met de samenleving zoals die er uitzag vóór de komst van de Romeinen. Daarna gaat alle aandacht naar de strijd tussen Galliërs en Romeinen. Ook komt aan bod hoe de veroveraars het leven van de Galliërs diepgaand hebben beïnvloed.

Voor of na de rondleiding volgen je leerlingen een programma in een van onze ateliers. Ze bekijken een kortfilm over de list van Ambiorix en bespreken die. Daarna bestuderen ze Romeinse en Gallische wapenuitrustingen. Dat gebeurt hands-on: er liggen hoogwaardige replica’s klaar.

Bij dit programma hoort een lespakket. Dit kan je gebruiken om je museumbezoek in de klas voor te bereiden en/of te verwerken. Neem ook zeker een kijkje bij de onderwijsdoelen van het programma.

Op ons leskanaal vind je heel wat educatieve video’s die aansluiten bij het programma ‘Ten aanval!’. Handig om te verwerken in je lessen.

Begeleide rondleiding
Atelier (diverse werkvormen)

Lager onderwijs
Tweede en derde graad

Nl., Fr.

120 min.
60 min. rondleiding en 60 min. atelier

Max. 15 per groep
Max. 4 groepen starten tegelijk.

80 euro per groep (gids en materiaal)
1 euro per leerling (toegang)
Leerkrachten gratis