Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Fragment van een dodecaëder

Fragment van een dodecaëder

In 2021 vond een metaaldetectorist in Overrepen (Tongeren) een fragmentje van een mysterieuze dodecaëder. In juni 2023 schonk hij het aan het museum. Het zal in de nabije toekomst een plaatsje krijgen naast zijn soortgenoot in de permanente tentoonstelling.

Keltische goudschat uit de tijd van Ambiorix

Een goudschat uit de tijd van Ambiorix is al langer een topensemble in het Gallo-Romeins Museum. Als eigenaar van het hele ensemble kunnen we voortaan garanderen dat de goudschat voor altijd samen kan blijven.

Iets gevonden?

Archeologische vondsten gedaan in Vlaanderen? Meld het dan zeker altijd bij het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Bibliotheek

Het Gallo-Romeins Museum heeft een uitgebreide bibliotheek. Studenten en onderzoekers zijn meer dan welkom ze te gebruiken!

Een bruikleen aanvragen

Lees meer over hoe je een bruikleen kan aanvragen voor tentoonstellingen of onderzoek.

Databank vindplaatsen civitas Tungrorum

Maak kennis met de civitas Tungrorum. Van dit omvangrijke bestuursdistrict was Tongeren in de Romeinse tijd de hoofdstad.

Onze wetenschappelijke publicaties

Ontdek onze wetenschappelijke publicaties via het online platform Academia.edu.

Onze collectie online

Onze collectie telt tienduizenden stukken. We tonen ze meer en meer ook online, op verschillende websites en platformen. Aan jou de keuze!