Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Imperium Romanum

Imperium Romanum

Luisterpoëzie

Zes tieners gingen de creatieve uitdaging aan en schreven een gedicht over hun favoriete voorwerp uit de collectie. Het resultaat kan je hier beluisteren.

Flitsend verleden stop-motion

Negen tieners ontwikkelden stop-motionfimpjes met 2000 jaar oude voorwerpen in de hoofdrol. Bekijk hier het verrassende resultaat.

De oudheid in kleur

Bewonder Griekse en Romeinse sculpturen in de kleuren waarmee ze in de oudheid beschilderd waren. Zowel authentieke beelden als gedetailleerde reconstructies passeren de revue.

De oudheid in kleur

Ervaar deze belevenisvolle expo met tientallen reconstructies van beelden uit de oudheid in kleur. Vanaf 21 oktober 2023.

Iedereen kiest!

Stel zelf je rondleiding samen! Kies je favoriete voorwerpen uit de 100 topstukken in onze permanente collectie en de gids neemt je op sleeptouw.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Een professionele gids leidt je langs de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

Voorbije tentoonstellingen

Van Asterix tot Sagalassos, van Vikingen tot gladiatoren: verken onze voorbije tentoonstellingen!

Gezichtsreconstructies

Voor het eerst in België reconstrueerden specialisten het gelaat van mensen die leefden in de Romeinse tijd. Je kan deze gezichtsreconstructies gratis komen bewonderen in de inkomhal.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

De permanente tentoonstelling vertelt het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd.