Kunstwerken van studenten PXL-MAD School of Arts

Kunstwerken van studenten PXL-MAD School of Arts

Zes studenten van de afstudeerrichting Vrije Kunsten aan de PXL-MAD School of Arts lieten zich inspireren door het thema van de tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’. Bewonder hun verrassende werken op het einde van de expo.

Erfgoeddag

Zondag 21 april is het Erfgoeddag. Dé perfecte gelegenheid om het museum (opnieuw) te bezoeken. Het thema dit jaar is ‘Thuis’, en daar horen activiteiten bij voor jong en oud.

Rondleidingen op zondag

Wil je graag het museum verkennen met een professionele gids maar kom je niet in groep? Elke zondagvoormiddag kan je aansluiten bij een begeleide rondleiding.

De oudheid in kleur

De oude Grieken en Romeinen beschilderden hun witmarmeren beelden in bonte kleuren. Ervaar het in een fascinerende expo. Belevenisvol voor jong en oud!

Imperium Romanum

Luisterpoëzie

Zes tieners gingen de creatieve uitdaging aan en schreven een gedicht over hun favoriete voorwerp uit de collectie. Het resultaat kan je hier beluisteren.

Flitsend verleden stop-motion

Negen tieners ontwikkelden stop-motionfimpjes met 2000 jaar oude voorwerpen in de hoofdrol. Bekijk hier het verrassende resultaat.

De oudheid in kleur

Bewonder Griekse en Romeinse sculpturen in de kleuren waarmee ze in de oudheid beschilderd waren. Zowel authentieke beelden als gedetailleerde reconstructies passeren de revue.

Iedereen kiest!

Stel zelf je rondleiding samen! Kies je favoriete voorwerpen uit de 100 topstukken in onze permanente collectie en de gids neemt je op sleeptouw.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Een professionele gids leidt je langs de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.