Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Rondleiding op zondag in de tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’

Rondleiding op zondag in de tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’

Rondleiding op zondag in de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’

Kleurrijke kapitelen

Het eindresultaat van een tweedaagse creatieve workshop in het museum. Je ontdekt de kunstwerkjes in onze permanente tentoonstelling.

Flitsend verleden – Analoge fotografie

Elf tieners gingen aan de slag met een analoge camera en enkele van onze collectiestukken. Hun foto’s zijn nu te bewonderen in een sfeervolle pop-upexpo.

Virtuele tours

Een tijdelijke tentoonstelling gemist? Dankzij onze 360°-fotografietours beleef je er een aantal hier opnieuw.

Rondleidingen op zondag

Wil je graag het museum verkennen met een professionele gids maar kom je niet in groep? Elke zondagvoormiddag kan je aansluiten bij een begeleide rondleiding.

De oudheid in kleur

De oude Grieken en Romeinen beschilderden hun witmarmeren beelden in bonte kleuren. Ervaar het in een fascinerende expo. Belevenisvol voor jong en oud!

Imperium Romanum

Luisterpoëzie

Zes tieners gingen de creatieve uitdaging aan en schreven een gedicht over hun favoriete voorwerp uit de collectie. Het resultaat kan je hier beluisteren.

Flitsend verleden – Stop-motion

Negen tieners ontwikkelden stop-motionfimpjes met 2000 jaar oude voorwerpen in de hoofdrol. Bekijk hier het verrassende resultaat.