Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Proeftocht

Proeftocht

Stel deze zomervakantie je smaakpapillen op de proef in onze permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

 

Welkom in Atuatuca Tungrorum!

Een educatief medewerker van het museum komt naar je klas en dompelt je leerlingen onder in het dagelijks leven van 2.000 jaar geleden. Voor leergierige klassen van het 6de leerjaar.

Rondleidingen op zondag

Wil je graag het museum verkennen met een professionele gids maar kom je niet in groep? Elke zondagvoormiddag kan je aansluiten bij een begeleide rondleiding.

De oudheid in kleur

De oude Grieken en Romeinen beschilderden hun witmarmeren beelden in bonte kleuren. Ervaar het in een fascinerende expo. Belevenisvol voor jong en oud!

Flitsend verleden – Stop-motion

Negen tieners ontwikkelden stop-motionfimpjes met 2000 jaar oude voorwerpen in de hoofdrol. Bekijk hier het verrassende resultaat.

Iedereen kiest!

Stel zelf je rondleiding samen! Kies je favoriete voorwerpen uit de 100 topstukken in onze permanente collectie en de gids neemt je op sleeptouw.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Een professionele gids leidt je langs de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

Romeins verjaardagsfeest

Een verjaardagsfeestje waarover de kinderen nog jaren spreken? Daar zorgen wij voor!

Kijktocht

Pik bij aankomst in het museum een superleuk boekje op. Ga hiermee met je (klein)kinderen op verkenning in de permanente tentoonstelling.

Gezichtsreconstructies

Voor het eerst in België reconstrueerden specialisten het gelaat van mensen die leefden in de Romeinse tijd. Je kan deze gezichtsreconstructies gratis komen bewonderen in de inkomhal.