Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

Flitsend verleden

Flitsend verleden

Altijd al eens willen werken met een analoge camera? Geboeid door de Romeinen? Dan is deze workshop helemaal iets voor jou!

(Voor jongeren van 12 tot 15 jaar.)

Flitsend verleden stop-motion

Negen tieners ontwikkelden stop-motionfimpjes met 2000 jaar oude voorwerpen in de hoofdrol. Bekijk hier het verrassende resultaat.

De oudheid in kleur

Ervaar deze belevenisvolle expo met tientallen reconstructies van beelden uit de oudheid in kleur. Vanaf 21 oktober 2023.

Iedereen kiest!

Stel zelf je rondleiding samen! Kies je favoriete voorwerpen uit de 100 topstukken in onze permanente collectie en de gids neemt je op sleeptouw.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Een professionele gids leidt je langs de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’.

Romeins verjaardagsfeest

Een verjaardagsfeestje waarover de kinderen nog jaren spreken? Daar zorgen wij voor!

Kijktocht

Pik bij aankomst in het museum een superleuk boekje op. Ga hiermee met je (klein)kinderen op verkenning in de permanente tentoonstelling.

Gezichtsreconstructies

Voor het eerst in Belgiƫ reconstrueerden specialisten het gelaat van mensen die leefden in de Romeinse tijd. Je kan deze gezichtsreconstructies gratis komen bewonderen in de inkomhal.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

De permanente tentoonstelling vertelt het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd.