Plan je een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum? Koop dan best op voorhand je ticket. Zo ben je zeker dat je een plek hebt. En moeten wij aan de inkom niemand teleurstellen.

De oermens

Meer info?

Raadpleeg onze pagina voor contact en inschrijvingen.

Het (over)leven van de eerste mensen werd sterk bepaald door de natuurlijke omgeving en het klimaat. Dat ontdekken de leerlingen in dit programma. Ze komen te weten hoe onze voorouders rondtrokken, welke jachtstrategieën ze gebruikten, hoe ze vuur maakten en hun kamp organiseerden. De gids gaat met de kinderen in gesprek en doet ze ook nadenken over de huidige manier van leven. Voor of na de rondleiding gaan ze creatief aan de slag in één van de ateliers. Met natuurlijke materialen maken ze een persoonlijk werkstuk dat ze mee naar huis nemen.

Bij dit programma hoort een lespakket. Dit kan je gebruiken om je museumbezoek in de klas voor te bereiden en/of te verwerken. Neem zeker ook een kijkje bij de onderwijsdoelen van het programma.

Op ons leskanaal vind je heel wat educatieve video’s die aansluiten bij het programma ‘De oermens’. Handig om te verwerken in je lessen.

Begeleide rondleiding
Atelier (creatieve workshop)

Lager onderwijs
Eerste, tweede en derde graad

Nl., Fr.

120 min.
60 min. rondleiding en 60 min. atelier

Max. 15 per groep
Max. 4 groepen starten tegelijk.

80 euro per groep (gids en materiaal)
1 euro per leerling (toegang)
Leerkrachten gratis