En toen… was er kleur!

Meer info?

Raadpleeg onze pagina voor contact en inschrijven.

Witte, marmeren beelden van goden, keizers of mythologische figuren: je leerlingen hebben ze vast al gezien in musea. Ook in films en stripverhalen duiken ze geregeld op. Maar in de Grieks-Romeinse oudheid waren zulke beelden van kop tot teen beschilderd, in felle kleuren.

In de rondleiding maken je leerlingen kennis met deze verrassende kleurenrijkdom. Naast authentieke beelden ontdekken ze tal van gekleurde reconstructies van bekende antieke beelden: een ware eyeopener!

Uiteraard geeft de gids inzicht in het productieproces van sculpturen in de Griekse en Romeinse tijd: van het delven en kappen van marmer tot het aanbrengen van de laatste lik verf. En ja, we leggen helder uit waar onze misvatting vandaan komt dat Griekse en Romeinse beelden wit waren.

Bij dit programma hoort een lespakket. Dit kan je gebruiken om je museumbezoek in de klas voor te bereiden en/of te verwerken.
Op ons leskanaal vind je heel wat educatieve video’s die aansluiten bij het programma ‘En toen… was er kleur!’. Handig om te verwerken in je lessen.

Tijdelijk: De oudheid in kleur

Begeleide rondleiding

Secundair onderwijs
Eerste, tweede en derde graad

Nl., Fr.

90 min.

Max. 15 per groep
Max. 4 groepen starten tegelijk.

70 euro per groep (gids)
1 euro per leerling (toegang)
Leerkrachten gratis