Tongeren

Het Gallo-Romeins Museum ligt in Tongeren, de oudste stad van België. Het museum bevindt zich in het hart van de stad, in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Daar kun je niet naast kijken.

De hoofdingang van het museum bevindt zich aan het Museumplein.

Met de trein

Het treinstation van Tongeren ligt op amper 10 minuten wandelen van het museum.

Tip! Bezoek onze permanente tentoonstelling met de trein. Koop een Discovery Ticket en reis met 50 % korting naar Tongeren (heen/terug).

Met de bus

Vanuit Sint-Truiden, Hasselt, Genk, Luik en Maastricht is Tongeren vlot bereikbaar.

Met dynamoOPWEG (scholen)

Gratis met je klas naar het Gallo-Romeins Museum heen en terug? Neem vlug een kijkje bij dynamoOPWEG.

logo Cultuurkuur

Logo Delijn

Met de touringcar

Touringcars parkeren op/aan de Eeuwfeestwal (10 minuten wandelen) of aan de Fonteindreef – Pliniuspark (20 minuten wandelen). In dat laatste geval stappen je passagiers het best uit aan de Sint-Truiderstraat.

Met de auto

Tongeren is maar een uurtje rijden vanuit Antwerpen, Brussel of Aken. Vanuit Hasselt, Luik of Maastricht ben je 30 minuten onderweg.

De GPS-coördinaten: N 50°46’52.74” – E 5°27’59.10”.

Parkeren op wandelafstand van het museum kan in een van de drie betalende stadsparkings van Q-Park: ‘Julianus’, ‘Centrum’ en ‘Grote Markt’. Volg ter hoogte van de Wallen (R72) de dynamische parkeerverwijzing. Gratis parkeren kan u op randparking De Motten (inrijden via Dijk ter hoogte van het kruispunt met Wijkstraat en Leopoldwal).

+32 12 67 03 30
grm@stadtongeren.be